Muista ostaa ensiapuvälineet ja muut turvallisuutta edistävät tarvikkeet myös autoosi

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeä asia. Ensiaputarvikkeita löytyy usein niin kotoa kuin työpaikaltakin, mutta autoa ei pidä unohtaa. Koskaan ei voi tietää, mitä tien päällä tapahtuu. Ensiaputarvike.fi -sivustolta löytyy nimensä mukaan kaikkia mahdollisia ensiapuun liittyviä tarvikkeita. Kyseinen sivusto auttaa löytämään niin tarvikkeet, kuin opetuskäyttöön tarvittavan materiaalinkin.

Autoon kaikista järkevin ostaa on tietenkin ensiapulaukku. Laukusta löytyy aina laastareista siteisiin kuin desinfiointiaineista kumihanskoihin. Laukku on hyvä sijaita esimerkiksi takaluukussa tai istuimen selkänojassa. Myös esimerkiksi rankalauta voi olla hyvä ostaa.

Varoituskolmio ja heijastinliivi ovat erittäin tärkeitä onnettomuuden sattuessa. Varoituskolmio sijoitetaan riittävän matkan päähän onnettomuuspaikasta varoittamaan ohikulkijoita esimerkiksi keskellä tietä olevasta autosta. Heijastinliivillä turvaat omaa tai muiden näkyvyyttä. Varoituskolmio puolestaan varoittaa muita tien käyttäjiä.

Pimeään on myös hyvä varautua taskulampulla ja akun loppumiseen esimerkiksi apua soittaessa varavirtalähteellä. Näinkin yksinkertaiset asiat voivat olla ratkaisevia onnettomuustilanteessa. Nämä asiat tulevat todellä tärkeiksi, jos auto hajoaa pimeälle tielle keskelle tuntemattomatonta.

Oikea toiminta ja hyvät varusteet

Kaikkien tarvikkeiden lisäksi on myös itse osattava toimia hätätilanteissa. Varmistathan hallitsevasi ensiaputaidot ja tietäväsi, mitä hätätilanteessa tulee tehdä ja missä järjestyksessä. Tutustu etukäteen ensiapulaukun sisältöön, jotta tiedät hätätilanteen sattuessa, mitä välineitä on mukana.

Ensiapulaukulla, varoituskolmiolla, heijastinliivillä sekä tiedoilla ja taidoilla pelastat henkiä. Huomioimalla myös pieneltä tuntuvia asioita, teet autostasi turvallisemman paikan ja joskus pienetkin asiat voivat olla merkittäviä. Lisätietoa turvallisuusasioista löytyy täältä: http://turvaopas.pelastustoimi.net/liikenneturvallisuus/