Autovarusteita yllättäviin tilanteisiin

Autossa pitäisi aina olla tiettyjä esineitä, ja ei, emme puhu nyt takapenkillä olevista roskista tai panttitölkeistä. Tämä luettelo tärkeimmistä autotarvikkeista pitää autosi liikkeessä ja auttaa selviytymään odottamattomista esteistä tiellä.

Erityisesti syksyisin ja keväisin roiskeiden aiheuttamat sotkut ja täten mahdolliset vaarat uhkaavat matkaasi, jos sinulla ei ole tarpeeksi tuulilasinpesunestettä. Muista siis pitää mukanasi ylimääräistä pakkausta.

Talviaikaan lumi tuulilasillasi hidastaa matkaan lähtöä, ellei sinulla ole harjaa tai jääkaavinta. Jääkaavin ja lumiharja ovat molemmat tärkeitä autonomistajille.

Kun sinulla riittävät työkalut, säästät aikaa ja saat lumen pois ikkunoista ja tuulilasista. Haluat tietysti myös varmistaa, että harjaat lumen pois katolta, koska se joko lentää takaa ja häiritsee takanasi olevaa autoa tai sulaa tarpeeksi liukuakseen tuulilasillesi ajon aikana. Harjaa pois ja aja eteenpäin!

Älä anna naarmujen ja kolhujen hidastaa matkaasi

Kestävä ilmastointiteippi auttaa monissa hätäkorjauksissa. Autojen omistajat ovat löytäneet loputtomasti tapoja käyttää ilmastointiteippiä odottamattomien halkeamien ja vuotojen varalta.

Et koskaan tiedä, milloin tarvitset ensiapulaukkua. Elämässä voi kohdata yllättäviä naarmuja ja kolhuja. Sinun on ehkä puhdistettava viilto tai peitettävä rakko laastarilla. Ensiapupakkauksen olisi hyvä sisältää monipuolisesti tarvikkeita, kuten side-, voide, sideharsotyynyt, sakset ja käsineet.

Pidä autossasi taskulamppu pimeimpiä huoltohetkiä varten, jotka saattavat yllättää milloin tahansa. Jos taskulamppu vaatii paristoja, säilytä niitä myös hansikaslokerossa. Lisäksi tarvitset saksia, ruuvimeisseliä ja ehkä puukkoa tai monitoimityökalua, joka antaa sinulle mielenrauhan, kun tiedät, että sinulla on kaikki ulottuvillasi. Lue edellinen artikkelimme.